راهنمای خرید موتور برق
راهنمای خرید موتور برق
راهنمای خرید موتور برق بسته به نوع سوخت و میزان مصرف بستگی دارد
ژنراتورهای برق یا همان موتور برقها وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی را بر عهده دارند. این انرژی مکانیکی از سوختن انواع سوختها از جمله گاز، گازوئیل یا بنزین به دست میآید. به این صورت که مصرف سوخت باعث روشن شدن موتور و به حرکت درآمدن آن میشود. سپس ژنراتور با چرخشی که از این حرکت میگیرد، برق تولید میکند.
امروزه به دلیل چالشهای تأمین برق در کشور، خرید موتور برق برای تأمین پایدار برق در مواقع قطعی یا مناطقی که دسترسی به برق ندارند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در انتخاب موتور برق باید به نکات مختلفی توجه کرد. موتور برقها بر اساس نوع سوخت مصرفی به سه دسته بنزینی، گازی و دیزلی تقسیم میشوند. شما با در نظر گرفتن نوع سوختی که راحتتر به آن دسترسی دارید و همچنین هزینهای که برایتان مقرونبهصرفهتر است، میتوانید گزینه مناسب را انتخاب کنید.
مقایسه موتور برقهای بنزینی، گازی و دیزلی:
موتور برقهای گازی از گاز، بنزینی از بنزین و دیزلی از گازوئیل برای تولید انرژی الکتریکی استفاده میکنند. همین عامل باعث شده است که موتور برقهای گازی نسبت به دو نوع دیگر مصرف کمتری داشته باشند. علاوه بر این، موتور برقهای گازی کمهزینهتر، کمخطرتر و دوستدار محیط زیست هستند و آلودگی کمتری ایجاد میکنند. طول عمر بیشتر این نوع موتور برق نیز یکی دیگر از مزایای کلیدی آن محسوب میشود.
از سوی دیگر، موتور برقهای بنزینی نسبت به انواع دیگر اشتعالپذیری بیشتری دارند، اما در هوای سرد عملکرد بهتری نشان میدهند و سریعتر روشن میشوند.
سیستم روشن و خاموش کردن موتور برقها:
موتور برقها از نظر شیوه روشن شدن به سه نوع هندلی، استارتی و اتوماتیک تقسیمبندی میشوند:
1. مدل هندلی: با کشیدن یک سیم فلزی و ایجاد حرکت دورانی برای موتور روشن میشود.
2. مدل استارتی: با فشردن یک دکمه روی پنل دستگاه بدون نیاز به کشیدن سیم فلزی روشن خواهد شد.
3. مدل اتوماتیک: همزمان با قطع برق شهر، دستگاه بهصورت خودکار روشن شده و با بازگشت برق، خاموش میشود.
نحوی محاسبه میزان برق مصرفی برای خرید موتور برق :
ابتدا باید میزان برق مصرفی دستگاههایی که قصد تامین انرژی آنها را دارید، مشخص کنید. توان مصرفی معمول دستگاهها مهم است ولی توجه داشته باشید که توان مصرفی دستگاه در لحظه راهاندازی معمولاً اندکی بیشتر است.
برای مثال:
– توان مصرفی آبگرمکن: 2000 وات
– توان مصرفی کولر آبی: 700 وات
– توان مصرفی یخچال: 1000 وات
جمع: 3700 وات
ولی توان مصرفی در لحظه راهاندازی:
– توان راهاندازی آبگرمکن: 2100 وات
– توان راهاندازی کولر آبی: 800 وات
– توان راهاندازی یخچال: 1100 وات
جمع: 4000 وات
بنابراین برای این موارد، شما نیازمند موتوری با توان اکتیو حداقل 4 کیلووات یا بیشتر خواهید بود.
نکته نهایی مربوط به واحد اندازهگیری توان موتور برق است که بر حسب کاوا بیان میشود. برای تبدیل وات یا کیلووات به کاوا، عدد توان را بر ضریب 0.8 تقسیم کنید. مثلاً 4000 وات معادل 5000 کاوا یا 5 کاوا خواهد بود.